Imatge Ignasi Massaguer
44a Trobada i Congrés bianual de l'Associació Europea d’Avaluadors de Llengua
per Ignasi Massaguer - Wednesday, 13 November 2013, 15:47
 

Barcelona acull els propers 13, 14 i 15 de novembre la 44a Trobada i Congrés de l’Associació d’Avaluadors de Llengües d’Europa (Association of Language Testers in Europe, ALTE), que enguany se centra en “L’avaluació de la llengua com a eina de suport a la migració i a la integració: diferents enfocaments d’un tema comú”. L’ALTE és una associació d'institucions europees implicades en la producció d'exàmens i en l'expedició de certificats de llengua.

La trobada està coordinada per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, que té la competència de l’avaluació i la certificació de coneixements de català a Catalunya, i comptarà amb la participació de l’IRL, que des del 2003 té aquesta competència de fora del domini lingüístic.

L’IRL, juntament amb la Direcció General de Política Lingüística, oferirà una intervenció sobre els certificats de coneixement de llengua catalana a l'exterior. Després d’una breu presentació del sistema de certificats de català i el seu impacte en la ciutadania, la ponència se centrarà en els principals reptes afrontats durant els últims deu anys i apuntarà els projectes en curs.

L’IRL cada any organitza dues convocatòries d’exàmens de català. En els darrers deu anys més de 10.000 persones s’han inscrit als exàmens organitzats per l’IRL, i s’han expedit gairebé 7.500 certificats.