Imatge Òscar Bernaus
Presentació del Documental 'Són bojos, aquests catalans?!' a Leipzig
per Òscar Bernaus - Wednesday, 13 November 2013, 11:19
 

El passat dilluns, 11 de novembre, a les 17:15h va tenir lloc la presentació del documental Son bojos, aquests catalans?! a la Universitat de Leipzig, amb presència de la seva protagonista alemanya, Alina Moser.

A la projecció van assistir-hi nombrosos alumnes de català de la Universitat. El documental va tenir una bona acollida i va generar posteriorment més d'una hora de diàleg entre Alina Moser i el públic assistent, molt interessat en la relació de les persones amb la seva pròpia llengua, amb la situació del català als diferents llocs on es parla (sobretot al País Valencià i a la Franja) i també per la de les altres llengües de l'estat espanyol (en especial, es va contrastar la situació del català amb la del gallec). A banda de les lloances al documental, també hi van haver crítiques, sobretot el fet que, per a un estudiant estranger de català que el vegi, pot resultar força desencoratjadora la realitat mostrada, en què es denuncien, una darrere l'altra, tot de situacions anormals.

Amb Leipzig s'inicia una gira que durà Alina Moser a diverses universitats alemanyes on s'imparteix català: Colònia, Frankfurt, Mannheim i Bochum.