Imatge Info Llengua
Premis Llanterna Digital: convocatòria oberta
per Info Llengua - Friday, 8 November 2013, 10:34
 

El dijous 31 d’octubre s’obre la convocatòria de la vuitena edició dels Premis Llanterna Digital 2014, de creació i foment audiovisual en català i occità que, en aquesta ocasió, se suma a la commemoració del centenari de la mort de l'escriptor Frederic Mistral. Els Premis s’adrecen a tots els membres de les comunitats lingüístiques catalana i occitana d’arreu del món.

En total es convoquen cinc premis, distribuïts en les categories següents: centres d’educació primària i secundària, membres de la comunitat universitària i categoria oberta. La durada de les obres a concurs no pot superar els tres minuts, tot i que en la categoria oberta es convoca també un premi per a curtmetratges de fins a quinze minuts de durada. Finalment, hi ha un darrer premi que es decideix per votació popular, a través d’Internet. Tots els treballs han de promoure una reflexió sobre la llengua, en sentit ampli des de qualsevol perspectiva i s’han de presentar en format digital.

El jurat, presidit pel crític de cinema Àlex Gorina, està constituït per representants dels organismes i entitats que participen en l’organització, professionals de l’àmbit de la llengua i del sector audiovisual.

Els Premis Llanterna Digital estan organitzats per la Coordinadora de Serveis Lingüístics de Lleida, integrada per representants de la Direcció General de Política Lingüística, el Centre de Normalització Lingüística de Lleida, els serveis territorials d’Ensenyament, Salut i Justícia de la Generalitat de Catalunya, el Servei Lingüístic de Comissions Obreres, l’Institut de Llengües de la Universitat de Lleida i l’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida. Reben el suport del Conselh Generau d’Aran, la Diputació de Lleida, a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, l’Ajuntament de Lleida, el Parc Astronòmic Montsec, el Consorci del Turó de la Seu Vella, Lleida Televisió, Magical Media, el cicle de curtmetratges Cafè Curt i la Mòstra de Cinèma Occitan.

El termini de presentació de treballs finalitzarà el 31 de març de 2014.

L'any 2012 els alumnes de català de la Universitat Lliure de Brussel·les, juntament amb la seva professora, Montserrat Barrera, van guanyar aquest premi amb el curtmetratge Serrallonga, el retorn en la categoria universitària. 

Més informació:

http://www.llanternadigital.cat

Font: Direcció General de Política Lingüística