Imatge Ignasi Massaguer
IV Simposi Internacional sobre l'Ensenyament del Català, propostes de comunicació.
per Ignasi Massaguer - Thursday, 12 September 2013, 13:59
 

L’abril del 2014 se celebrarà a Vic el IV Simposi Internacional sobre l'Ensenyament del Català

El IV Simposi Internacional sobre l'Ensenyament del Català és una continuació dels anteriors Simposis sobre l’ensenyament del català a no catalanoparlants duts a terme a la Universitat de Vic els anys 1981, 1991 i 2002. En els simposis anteriors es van trobar a Vic professionals relacionats amb l’ensenyament de la llengua catalana procedents dels diferents territoris de parla catalana que van analitzar l’evolució pedagògica en l’ensenyament de llengües i els canvis en la situació sociolingüística de la societat derivats de la incorporació de grups de persones procedents de realitats culturals i lingüístiques molt diverses. Més enllà de la mera raó cronològica, la necessitat de retrobar-se per valorar la situació de l’ensenyament de la llengua catalana avui i arreu i per apuntar les direccions que s’han de seguir en el futur és un motiu que justifica la celebració d’un IV Simposi Internacional sobre l'Ensenyament del Català.

El Simposi s’organitzarà al voltant de conferències, ponències i comunicacions que giraran a l’entorn dels eixos temàtics següents:

1. Llengua, cultura, societat i polítiques educatives

2. Didàctica de la llengua

3. Adquisició i aprenentatge de llengües

4. Formació del professorat

Aquest IV Simposi vol tenir una mirada fora del domini lingüístic i un dels àmbits d’estudi serà l’ensenyament del català a l’exterior, és per aquest motiu que encoratgem el professorat a fer propostes de comunicacions que s’inscriguin en una de les orientacions següents:

1. Experiències innovadores i bones pràctiques

2. Recerques i reflexions

El termini de presentació de propostes de comunicació finalitza el dia 30 de setembre. Les persones residents a l’exterior podran presentar les seves comunicacions per mitjà de videoconferència, si així ho desitgen.