Imatge Andreu Pedró
SEGON SIMPOSI DE CATALUNYA A AUSTRÀLIA
per Andreu Pedró - Tuesday, 30 July 2013, 14:56
 

El passat 27 de juliol es va celebrar el Segon Simposi de Catalunya a Austràlia organitzat per la Universitat de Monash i la Universitat de Melbourne.

L’esdeveniment, que va ser un èxit d’assistència, va tenir lloc al Jim Potter’s room de la Universitat de Melbourne i va comptar amb la presència d’experts en diferents camps de la llengua i la cultura catalanes, vinculats sobretot a Austràlia. També hi van assistir membres del Casal Català de Victòria i gent curiosa interessada en els temes que es tractaven.

L’acte va començar a càrrec del professor Alfredo Martínez Expósito, cap de l’Escola de Llengües i Cultures de la Universitat de Melbourne, donant la benvinguda a tots els assistents.  Tot seguit, el professor Stewart King va fer una petita introducció sobre la història dels estudis catalans a Austràlia i el director de l’Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro, ens va enviar els seus millors desitjos des de Catalunya gràcies a la tecnologia.

El simposi es va basar en quatre grans blocs:

El català i els catalans a l’estranger a càrrec de Peter Gerrand, Victòria Gras i John Hayek.

Catalunya: comunitat, compromís i acció col·lectiva a càrrec de Gillian Darcy, Pompeu Casanovas i Marta Poblet.

Barcelona, la gran encisera a càrrec de Alfredo Martínez Expósito, Jytte Holmqvist Michael Christoforidis i Elizabeth Kertesz

La literatura clàssica i contemporània catalana a càrrec de Patrick Campion,  Carles Gutiérrez Sanfeliu, Lilit Thwaites i Stewart King.

Per concloure l’acte, el professor Alfredo Martínez Expósito, va donar les gràcies a tots per l’assistència i va manifestar el seu desig que el Tercer Simposi sobre Catalunya a Austràlia no tarde uns altres setze anys a organitzar-se.