Imatge Neus Crisol Milian
Arrenca el XII Campus Universitari de la llengua catalana, que té lloc a Girona i Ordino
per Neus Crisol Milian - Wednesday, 24 July 2013, 13:02
 

 

 

 

Un any més, una trentena d'estudiants de llengua i cultura catalanes a universitats de l'exterior participaran al Campus universitari de llengua catalana que organitzen el Govern d'Andorra i l'Institut Ramon Llull. Aquest diumenge han arribat a Girona els participants al Campus, que passaran una setmana a Girona i una altra a Ordino. Dilluns al matí hi va haver la inauguració a la Universitat de Girona en un acte que va comptar amb la participació del vicerector de Relacions Institucionals, Cultura i Societat, Joaquim Puigvert i del director de l'Àrea de Llengua i Universitats, Andreu Bosch, i dimarts es va fer una recepció a l'Ajuntament de Girona amb parlament de l'alcalde, Carles Puigdemont, i del director de l'Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro.

El Campus universitari de la llengua catalana ofereix als estudiants, gràcies als cursos de llengua i a la participació en un ampli ventall d'activitats culturals i de lleure, la possibilitat d'integrar-se en el teixit social i el context natural de Catalunya i Andorra. Aquesta immersió lingüística i cultural a cavall entre la Costa Brava i el Pirineu andorrà permet als participants poder viure plenament en català durant uns dies.

El programa del Campus inclou trenta hores de classes de llengua catalana amb professorat especialitzat i quinze més sobre aspectes de la cultura dels països que s’expressen en llengua catalana. A més, als vespres i durant els caps de setmana es realitzen activitats culturals i de lleure (excursions, itineraris culturals, visita a monuments històrics, etc.) per propiciar el coneixement de Catalunya i Andorra. Finalment, també tindran lloc diverses trobades amb estudiants de la Universitat de Girona per afavorir la pràctica oral de la llengua catalana.

Font: Comunicació, IRL