Imatge Neus Crisol Milian
XXVII Jornades Internacionals per a Professors de Català
per Neus Crisol Milian - Friday, 19 July 2013, 14:32
 

Ahir dijous es van cloure les XXVII Jornades Internacionals per a Professors de Català que s’han celebrat amb la col·laboració de la Universitat de Vic. Han estat quatre dies intensos, moment de retrobar-se amb els companys i amb el personal de l’IRL i de compartir coneixements i experiències viscudes dins i fora de l’aula durant aquest curs acadèmic.

En aquesta edició hi han assistit una norantena de professors i, com des de fa ja uns anys hem pogut comptar amb professionals del món de la didàctica de llengües que han impartit tallers: els professors Acquaroni (UCM), Comajoan (UVic), Fontich (UAB) i Gilabert (UB) han tractat diferents aspectes del treball de la gramàtica a l’aula, des de l’ús de la poesia o els refranys, fins a la didactització per tasques de contiguts gramaticals. Per altra banda, un any més, hem pogut compartir la feina feta durant tot l’any per part del professorat de les universitats de la xarxa d’estudis catalans a l’exterior tant en les presentacions, en els pòsters com en els tallers. En total han estat 22 professors de la xarxa que heu participat activament amb propostes variades, actuals, suggerents i profitoses.

També hem pogut comptar amb la presència de l’escriptor Agustí Pons, que ens va oferir la conferència inaugural sobre Salvador Espriu, i del músic i compositor Manel Camp, que ens va emocionar amb el seu espectacle sobre Solitud, acompanyat de la Irene Torra i la Jordina Sala en un marc immillorable com és la sala JazzCava de Vic.

Com que acabem un curs acadèmic i alguns de vosaltres deixeu les universitats, des d’aquí volem donar les gràcies per la professionalitat i el compromís a: Montserrat Domingo, Cornèlia Eisner, Elisabeth Spragins, Irene Torra, Marta Puxan, Chantal Sobrino, Laia Galdón, Jordi Gimeno, Margalit Serra, Anna Cortils, Laura Soler, Alba Codina, Jordi Dosaiguas i Alba Girons.

Recordeu que teniu a la vostra disposició l’enquesta de valoració de les Jornades. La trobareu aquí. També podeu consultar els tuits de les Jornades: #JIPC, #JIPC13 i #JIPC2013. Tal com us vam avançar, encetem un nova etiqueta a Twitter #aboutcatalans, sota la qual trobareu els vídeos que vam enregistrar el primer dia.

Gràcies a tothom i bon estiu!