Imatge Jon Landa
Primera tesi de catalanística a Torí
per Jon Landa - Sunday, 14 July 2013, 08:27
 

Dilluns passat, 8 de juliol de 2013, l’estudianta Chiara Barbero (Torí, 1989) va llicenciar-se en Llengües i Literatures Estrangeres a l’ateneu piemontès. Fins ací, només podríem farle gli auguri, l’enhorabona en italià, però és que la Chiara ha fet la primera tesi de catalanística (d'aquest departament) de la Università di Torino. «Il teatro catalano contemporaneo nei testi di Lluïsa Cunillé» és el títol de la dissertazione finale amb què l’alumna va aconseguir arribar als 106 punts (màxim de 110), gràcies especialment a la co?laboració de la seua tutora, la professora Veronica Orazi, responsable acadèmica dels estudis catalans a Torí a més de presidenta de l’Associazione Italiana di Studi Catalani.

Al departament de Català(no) a Torí(no) estem molt contents per la novetat, perquè veiem que gràcies a les classes de lectorat, les de literatura i els laboratoris d’escriptura s’ha obert una porta en un món on la nostra llengua és gairebé nova i conviu entre d’altres (aparentment) més fortes. Ja estem treballant, emperò, en la propera tesi de catalanística que, si tot va bé, llegirem i escoltarem el proper novembre.

Els estudis catalans existeixen a Torí des de fa ja cinc anys gràcies a un acord entre l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Universitat de València, i des de setembre de 2012, també amb l’Institut Ramon Llull.