Imatge Ignasi Massaguer
IV Simposi Internacional sobre l'Ensenyament del Català
per Ignasi Massaguer - Friday, 12 July 2013, 10:54
 

En el marc de les XXVII Jornades internacionals per a professors de català que celebrarem enguany a Vic, es presentarà el IV Simposi Internacional sobre l'Ensenyament del Català, que tindrà lloc també a Vic l’abril de l’any que ve.

El IV Simposi Internacional sobre l'Ensenyament del Català és una continuació dels anteriors Simposis sobre l’ensenyament del català a no catalanoparlants duts a terme a la Universitat de Vic els anys 1981, 1991 i 2002. En els simposis anteriors es van trobar a Vic professionals relacionats amb l’ensenyament de la llengua catalana procedents dels diferents territoris de parla catalana que van analitzar l’evolució pedagògica en l’ensenyament de llengües i els canvis en la situació sociolingüística de la societat derivats de la incorporació de grups de persones procedents de realitats culturals i lingüístiques molt diverses. Més enllà de la mera raó cronològica, la necessitat de retrobar-se per valorar la situació de l’ensenyament de la llengua catalana avui i arreu i per apuntar les direccions que s’han de seguir en el futur és un motiu que justifica la celebració d’un IV Simposi Internacional sobre l'Ensenyament del Català.

El IV Simposi s’organitzarà al voltant de conferències, ponències i comunicacions que giraran a l’entorn dels eixos temàtics següents:

1. Llengua, cultura, societat i polítiques educatives

2. Didàctica de la llengua

3. Adquisició i aprenentatge de llengües

4. Formació del professorat

El Simposi de l’any que ve també vol tenir una mirada fora del domini lingüístic i un dels àmbits d’estudi serà l’ensenyament del català a l’exterior, és per aquest motiu que us encoratgem a fer propostes de comunicacions que s’inscriguin en una de les orientacions següents:

1. Experiències innovadores i bones pràctiques

2. Recerques i reflexions

Propostes de comunicació:

  • S’accepten propostes de comunicació sobre qualsevol dels temes dels eixos temàtics, àmbits i orientacions.
  • La proposta no pot superar els 1.500 caràcters amb espais.
  • La data límit de la proposta és el 30 de setembre de 2013.
  • Un cop tancat el termini de proposta de comunicacions, el Comitè Científic les valorarà atenent a criteris de qualitat i interès científic i es notificarà abans del 30 de novembre de 2013 si han estat acceptades o no.
  • El temps de presentació de les comunicacions serà de 20 minuts. Per tal que la comunicació pugui ser considerada en una publicació posterior, caldrà enviar el text, amb una extensió màxima de 15 pàgines de 2.100 caràcters amb espais, abans del 31 de gener de 2014.
  • Per fer una proposta de comunicació, ompliu el formulari de la pàgina web del Simposi: http://mon.uvic.cat/siec2014/