Imatge Anna  Subarroca Admetlla
Des de Mannheim a València i Barcelona
per Anna Subarroca Admetlla - Thursday, 11 July 2013, 02:01
 

Entre els dies 16 i 23 de juny, un grup de deu estudiants del curs de "Cultura i societat catalanes" (Sozial- und Kulturgeschichte Kataloniens) de la Universität Mannheim van realitzar un viatge d'estudis que els va portar per les ciutats de València i Barcelona.

Entre les activitats que van realitzar, destaquen les següents:

- Ruta en bicicleta per l'Horta valenciana amb uns guies exepcionals (Horta Viva)

- Visita a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i posterior visita del Monestir de Sant Miquel dels Reis.

- Visita a les oficines de l'Institut Ramon Llull a Barcelona.

- Visita de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona i posterior ruta pel barri de Ciutat Vella a Barcelona de la mà de F. Xavier Vila, professor titular de la UB i Director del Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació (CUSC), que ens va descobrir racons menys turístic de la ciutat amb els corresponents comentaris històrics i lingüístics.

- Visita a Direcció General de Política Lingüística, on vam descobrir recursos i eines per aprendre català o per cercar informació i bibliografia sobre diferents temes.

- Descoberta dels estudis de TV3 i Catalunya Ràdio.

Evidentment, també hi va haver temps de conèixer i recórrer els racons més turístics de les dues ciutats, banyar-nos al mediterrani, descobrir racons de València de la mà de Pau Alabajos, assaborir una bona paella valenciana amb arròs de l'Albufera, tastar la vida nocturna del barri de Gràcia... en fi: una autèntica immersió lingüística i cultural!

Com era d'esperar... ningú tenia ganes de marxar l'últim dia...