Imatge Eva Balada Rosa
Conferència “Katalonien, ein neuer Statt in Europa?” a càrrec del Prof. Dr. Michel Leiberich a la Universität Siegen, Alemanya
per Eva Balada Rosa - Thursday, 4 July 2013, 22:41
 

En la seva gira per diferents universitats alemanyes, el Dr. Michel Leiberich de la Universitat de Perpinyà va visitar el passat 3 de juliol la Universität Siegen on va impartir una conferència amb el títol “Katalonien, ein  neuer Statt in Europa?” (Catalunya, un nou estat a Europa?).

Durant dues hores els participants, més de seixanta professors i estudiants de la Universität Siegen, van poder ampliar els seus coneixements sobre el moviment independentista de Catalunya.

Amb la finalitat d’explicar l’actual moviment independentista català, el Dr. Leiberich es va remuntar a l’Edat Mitjana i va fer un repàs històric per demostrar que el desig català de sobirania i la constant repressió castellana no són fenòmens nous.

El professor Leiberich també va criticar la posició dels medis informatius europeus que, en la majoria de les notícies, presenten els factors econòmics com a causa principal de l’anhel independestista català obviant els factors històrics i lingüístics.

L’interès de l’audiència va ser molt gran i molts estudiants i professors van aprofitar l’ocasió per fer preguntes al Dr. Leiberich.

 

Eva Balada Rosa. Universität Siegen.