Imatge Òscar Bernaus
Segona Jornada Gastronòmica a Leipzig
per Òscar Bernaus - Friday, 28 June 2013, 18:47
 

El passat dia 19 de juny a les 19:00 h va tenir lloc la 2a Jornada Gastronòmica organitzada conjuntament pels lectorats del nostre Departament. Enguany s’hi ha afegit el lectorat de basc, que s’ha posat en marxa aquest semestre. Els nostres alumnes van cuinar a casa diverses especialitats de la cuina basca, catalana, gallega, van presentar-les explicant, cadascú en la llengua que estudia, el nom del plat i els ingredients de què constava així com alguna altra particularitat (de quina època o festivitat és típica...)  i finalment vam poder assaborir-les. D’altra banda, tot aprofitant la presència al nostre Departament d’estudiants d’intercanvi de la Universidad de Concepción (Xile), també vam poder descobrir alguns plats típics de la cuina xilena.

De les moltes delícies que hi havia, vàrem poder assaborir la truita de samfaina, mel i mató, ensaïmades, magdalenes, coca de recapte del Vendrell (segons recepta de Josep Lladonosa), xató, xuixos, magdalenes i, és clar, el pa amb tomàquet.

Un alumne de català, l’Antonio Morejón Caraballo, que és també músic, va amenitzar la vetllada interpretant una cançó de bressol menorquina, així com altres cançons provinents d’altres contrades i tradicions (Cuba o la tradició sefardita).

Va ser una jornada molt maca i molt participada que es va allargar fins les 22:00h.

Esperem repertir-ho l’any vinent.