Imatge Info Llengua
Presentació de "Cuba y Cataluña: encuentro entre pueblos y culturas" a l'Havana
per Info Llengua - Tuesday, 11 June 2013, 10:33
 

Cuba-CatalunyaDins del marc de l’inici de les celebracions del Xè aniversari de la creació de la Càtedra de Cultura Catalana de la Universitat de l’Havana, el passat dijous 6 de juny va tenir lloc la presentació del llibre Cuba y Cataluña: encuentro de pueblos y culturas (Editorial Universidad de la Habana), una compilació de les ponències presentades en el I Taller Internacional Cuba-Catalunya celebrat el 2009 a la capital cubana.

Considerada des de ja una obra de consulta obligada per a l’estudi de les relacions entre els dos països, es tracta d’un manual que analitza diversos aspectes d’aquests vincles, que van des de l’àmbit de l’economia fins al món de les arts.

A través de 6 capítols (El encuentro de dos culturas, Cataluña en Cuba, Cuba en Cataluña: los indianos, La ideología catalana en Cuba, Cataluña en la palabra del cubano y El encuentro en las artes) s’alternen presentacions d’alguns investigadors cubans joves i d’altres amb una llarga trajectòria investigativa i molt reconeguts en l’àmbit acadèmic, tant en el cubà com en el català.

La presentació va ser a càrrec de l’editor del llibre, l’Abel Fernández-Larrea; per 2 dels 3 coordinadors, l’Alejandro Sánchez i la Beatriz Laffita, i per la pròpia lectora, la Marta Escartín. Entre el públic assistent, ens acompanyaven els autors dels textos, alumnat, membres i amics de la Càtedra i estudiosos de la catalanística en general.

Posteriorment es va procedir a la venda del llibre, la qual va resultar tot un èxit.

L’acte va tenir lloc a l’Espacio Barcelona-Habana, situat al carrer Barcelona, espai en el qual l’endemà es va inaugurar l’exposició Miradas Fragmentadas, de l’autor cubà Landy Mesis, sobre una recreació de façanes d’edificis existents a l’Havana a partir de la tècnica del trencadís del modernisme català. La presentació va ser a càrrec de la Beatriz Laffita, historiadora de l’art i membre de la Càtedra.

 

Notícia enviada per Marta Escartín - Universidad de la Habana