Imatge Núria Trias Gilart
"Kultur Blücher" a Kiel - Barcelona i Gaudí
per Núria Trias Gilart - Sunday, 9 June 2013, 16:15
 

El passat divendres 7 de juny, el Lectorat de Català de la Christian-Albrechts-Universität de Kiel (Alemanya) va participar en el programa d'activitats dins el marc del projecte anomenat "Kultur Blücher", en el qual els diferents comerços de la Plaça Blücher i rodalies -coordinats pels alumnes de Batxillerat de l'insitut de secundària "Hebbelschule" i en col.laboració amb l'associació "Viva con agua"- organitzaven diferents activitats multiculturals durant tot el vespre-nit.

La gelateria "EisBar" de l'esmentada plaça va triar l'activitat organitzada des del Lectorat de Català. Així, el local va passar a ser l' "EisBarcelona" i la professora de Català de la CAU de Kiel va presentar a petits i grans la capital catalana en diferents moments de la seva història, concentrant-se especialment en les obres principals d'Antoni Gaudí.

La presentació finalitzava amb una petita posada en pràctica de la tècnica gaudidiana del "trencadís" (en aquesta cas, amb i sobre paper), convertint així el logo de la geladeria  en una petita obra d'art al més pur estil modernista.

Més d'una cinquantena de vianants curiosos es van interessar per l'activitat del Lectorat de Català i hi van participar activament, aprofitant les òptimes condicions climàtiques que ens van acompanyar.

Núria Trias Gilart

Kiel (Alemanya)