foto 2012
"Penja els guants, Butxana" vs. "Contre les cordes"
per Thiago Mori - Tuesday, 28 May 2013, 15:04
 

El dimecres 22 de maig va tenir lloc a la Universitat Stendhal-Grenoble3 l'acte "Penja els guants, Butxana vs. Contre les cordes", una trobada-taller amb el professor Edmond Raillard, responsable acadèmic dels Estudis Catalans d'aquesta Universitat i traductor al francès de la novel·la de Ferran Torrent, obra escollida per a les proves orals d’Agregació a França enguany.

A l'exposició inicial, el prof. Raillard va explicar com va ser procés de traducció de l'obra, esmentant alguns dels reptes que hi va trobar i justificant les solucions triades per adaptar un text ple de referències culturals de la València dels anys 1980 al públic francès.

A continuació, les estudiants van poder exposar les dificultats que havien trobat en les seves traduccions de fragments de l'obra i es va establir un interessant diàleg amb el traductor arran de diverses qüestions culturals, lingüístiques, dialectals i de traductologia.

És el segon any consecutiu en què s'organitzen a Grenoble activitats acadèmiques arran de l'obra de les proves orals d'Agregació, com a complement a les sessions preparatòries d'estudi, anàlisi i exercicis de traducció que la Universitat ofereix habitualment als candidats al concurs.

L'acte "Penja els guants, Butxana vs. Contre les cordes" va ser l'activitat de cloenda dels cursos de català de l'any acadèmic 2012-2013 a la Universitat Stendhal-Grenoble3.

 

Thiago Mori
 
Re: "Penja els guants, Butxana" vs. "Contre les cordes" per Marta Caamaño - Wednesday, 5 June 2013, 18:16