Imatge Chantal Sobrino Tafunell
Atelier de cuisine&catalan i pique-nique catalan
per Chantal Sobrino Tafunell - Wednesday, 22 May 2013, 19:25
 

Tant bon punt els dies comencen a allargar-se i la pluja i el mal temps abandona París, els picnics  es multipliquen... Parcs, jardins, ribes del Sena i dels canals, sol, en família, entre amics... tot París sembla bolcar-se en una sola activitat per la qual els francesos han creat un verb: pique-niquer. Així doncs, el passat 20 d’abril les universitats de París (l’Université Sorbonne Nouvelle-Paris 3, el Centre d’Etudes Catalanes - Université Paris-Sorbonne i l’Université Paris 8-Vincennes-Saint Denis) vam decidir d’organitzar un picnic. Al matí l’Université Sorbonne Nouvelle-Paris 3 va acollir un taller de cuina catalana (de plats freds), l’« Atelier de cuisine&catalan » durant el qual es van preparar les receptes alhora que es duien a terme activitats d’expressió oral que permetien al nostre públic –estudiants de totes tres universitats-, amb diversos nivells d’expressió oral, posar en pràctica els seus coneixements d’aquesta llengua des de nivells molt bàsics fins a nivells d’alta competència oral. Naturalment després d’haver preparat les receptes vam poder gaudir d’un dels pocs dies de primavera d’enguany per goûter les delicies que haviem preparat al Jardin des Plantes... i els estudiants es van poder endur un petit llibre amb les receptes de clotxes, escalivades, esqueixades, trempons, postres de músic...