Imatge Alba Girons Masot
Sant Jordi a la Univeristat de Georgetown
per Alba Girons Masot - Tuesday, 30 April 2013, 18:00
 

A la Univeristat de Georgetown també vam celebrar la Diada de Sant Jordi, com ja és tradició des de fa més de quinze anys. Onze hores seguides de roses, llibres i activitats culturals.

A les onze del matí vam muntar una taula d’intercanvi de llibres que va estar oberta al llarg de la dia i en què la gent va poder intercanviar llibres en català, castellà, portuguès, anglès... De dotze a una, estudiants i ex-estudiants d’estudis catalans es van reunir a una de les places principals del campus, Red Square, per a repartir un centenar de roses i explicar en què consisteix la Festa de Sant Jordi.

De dues a quatre vam organitzar, per primer cop, una trobada literària, en què es van llegir textos en català, castellà i portuguès; hi van participar estudiants, professors i ciutadants de Washington, de fora de la universitat. La trobada literària també va ser una oportunitat per als estudiants d’estudis catalans de presentar els textos que havien escollit i treballat en el Taller de Traducció organitzat la setmana abans de Sant Jordi.

A dos quarts de cinc de la tarda vam projectar la pel·lícula Enxaneta i a dos quarts de set va començar la taula rodona: What Catalans want: A view from new generations, moderada per la professora Clara Ponsatí, Càtedra Príncep d’Astúries de la Univeristat de Georgetown i en la qual van participar la professora Laia Balcells de la Univeristat de Duke i la periodista Astrid Bierge.

La Diada va finalitzar amb un sopar amb productes catalans per a gairebé un centanar de persones. La rebuda de les activitats va ser molt bona, i voldríem destacar la bona assistència tant a la taula rodona com al sopar, que va superar amb escreix les previsions inicials.