Imatge Mar Rosàs
Poesia catalana musicada a la Universitat de Chicago
per Mar Rosàs - Thursday, 25 April 2013, 03:21
 

El dia 23 d’abril, la Universitat de Chicago va acollir un esperat concert per commemorar la diada de Sant Jordi. Fa uns mesos, dos membres del grup català El Pèsol Feréstec (Gerard Segura i Vito Spampinato) i una cantant del grup mallorquí Espiral d’Embulls (Cèlia Nadal) van decidir musicar una sèrie de poemes catalans. El resultat va ser “Cor de carn: la poesia amorosa d’Ausiàs March als nostres dies”, un recorregut musical per la història de la poesia catalana que van presentar fa dues setmanes a l’Heliogàbal de Barcelona i que ahir van oferir a la nostra comunitat universitària. Es podrà veure el 13 de juny a la Casa Orlandai (Barcelona).

Els músics van cantar poemes de Guillem d’Efak, Ramon Llull, Ausiàs March, Gabriel Ferrater, Josep Palau i Fabre , Pepe Sales, Dolors Miquel, Joan Vinyoli, Vicent Andés Estellés, Maria-Mercè Marçal, Carles Riba i Marià Villangómez. Un parell d’alumnes del programa de català en van llegir les traduccions a l’anglès. També es va lliurar als assistents un dossier de quinze pàgines amb els poemes en les dues llengües i una introducció històrica per a cadascun d’ells, material que també es treballa durant el curs de llengua d’aquest trimestre.

L’acte va comptar amb la presència d’alumnes i professors de diferents disciplines, així com de membres externs a la comunitat universitària que se n’havien assabentat gràcies a la difusió que n’havia fet l’Institut Cervantes. L’alegria que va seguir l’acte va donar lloc a propostes de cara l’any vinent. L’encarregada d’Humanitats de la biblioteca proposava, per exemple, vincular la diada de Sant Jordi a la biblioteca i a les concorregudes llibreries del carrer 57.

Us n'adjunto dues imatges. A la primera, Cor de Carn el 14 d'abril a l'Heliogàbal. A la segona, a la Universitat de Chicago; d’esquerra a dreta: Diego Baena i Kate Googins (alumnes), Vito Spampinato, Gerard Segura i Cèlia Nadal.

Mar Rosàs Tosas (University of Chicago)