Imatge Info Llengua
Ofir Feuerstein guanya el concurs IRLats
per Info Llengua - Tuesday, 23 April 2013, 11:24
 

“Ella pregunta com es diu t’estimo en català. T’estimo, li diu ell. Gràcies, li contesta, però la traducció enganya”. Aquest relat, signat per Ofir Feuerstein, @feuero, ha estat el guanyador del concurs de microrelats #IRLats organitzat per l’Institut Ramon Llull. Feuerstein és estudiant de màster sobre estudis romànics de la Universitat Hebrea de Jerusalem, a més de traductor. El guanyador ha rebut una inscripció gratuïta al Campus Universitari de la Llengua Catalana que se celebrarà el proper mes de juliol a Girona i Andorra.

En segon lloc ha quedat el relat de Karina Mishchenkova, @KMishchenkova, estudiant de la facultat de filologia de la Universitat Estatal de Moscou M. V. Lomonósov: “Els nostres pares menjaven dolços naturals, nosaltres – dolços amb colorants, els nostres fills prendran llepolies en pols”. 

Des del passat 1 de febrer, en què va començar el concurs, s’han rebut més d’un centenar de relats via Twitter.

El concurs IRLats s’adreça als estudiants de català de fora del domini lingüístic, amb la intenció d’incentivar la creativitat en llengua catalana entre els estudiants estrangers i alhora adherir-se a la commemoració de dos centenaris que tenen lloc aquest any: el naixement de Salvador Espriu i la publicació de les Normes ortogràfiques de l’Institut d’Estudis Catalans.

Cada setmana el jurat —format pel director i el director adjunt de l’Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro i Àlex Susanna; el director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull, Andreu Bosch, i un membre de l’equip tècnic de la mateixa Àrea— ha seleccionat alguns  finalistes que s’han sotmès a votació popular al Facebook. D’entre els 10 relats més votats a Facebook, se n’ha escollit el guanyador tenint en compte els vots aconseguits i el criteri del jurat.

Aprofitem, des d'aquí, per felicitar, a més a més, a les dues professores que han estat darrera de l'èxit i també a tots aquells que hi heu participat encoratjant els vostres estudiants.