Imatge Pau Bori Sanz
Concert de Roger Mas a Belgrad
per Pau Bori Sanz - Sunday, 21 April 2013, 13:29
 

“Sentir el públic serbi cantar a ple pulmó I la pluja es va assecar o Anem entre xiulets d’entusiasme... Ho recordaré tota la meva vida". Amb aquesta piulada al twitter Roger Mas definia el seu estat d’ànim després del concert a Belgrad.

Acompanyat per l’excel·lent pianista Xavi Guitó, Roger Mas va oferir aquest divendres un concert de més d’una hora i mitja a Akademija 28 de Belgrad. Va sortir a l’escenari pocs minuts després de les deu de la nit, calçat amb unes característiques espardenyes de vetes.  L’espectacle va començar amb els ‘Goigs de la Mare de Déu del Claustre’ de la ciutat de Solsona. A continuació, van anar sonant algunes de les seves millors cançons, com Dóna’m vida, Oda a Francesc Pujols, El calaveraEl rei de les coses, o les versions dels poemes AnemCaminant o Plus Ultra de Jacint Verdaguer.

Entre el públic assistent, hi havia estudiants de català de la universitat de Belgrad que amb anterioritat a l'aula ja s’havien apropat a la música i les lletres del cantautor de Solsona. Hi havia també amants de la música d’autor  i moltes altres persones interessades en sentir —potser per primera vegada— un cantautor en llengua catalana. El diari serbi 24 sata [24 hores] en va fer un  reportatge fotogràfic que podeu veure aquí.

El dia abans del concert Roger Mas i el pianista Xavi Guitó van passar per la universitat per conversar amb l’alumnat de català. L’activitat va consistir en una entrevista on els estudiants van fer preguntes als dos artistes catalans, però tant Mas com Guitó van dir una mentida que, en acabar l’entrevista, l’alumnat va haver d’endevinar quina era.

La visita de Roger Mas a Belgrad ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Institut Cervantes i l’Institut Ramon Llull.

El fotògraf Jordi Plana es va desplaçar també a Belgrad per fer  un seguiment fotogràfic del viatge de Roger Mas i Xavi Guitó.