Alfons Gregori
La cuina catalana a Poznan: teoria i pràctica
per Alfons Gregori i Gomis - Tuesday, 16 April 2013, 07:56
 

El passat dissabte 13 d'abril va tenir lloc a Poznan una presentació pública de la cuina catalana en les seves vessants teòrica i pràctica. D'una banda, l'associació culinària Gotowisko va convidar el professor de català de la Universitat Adam Mickiewicz de Poznan, l'Alfons Gregori, a exposar les característiques gastronòmiques més importants de la cuina tradicional catalana, al bar Glosna, un dels centres de trobada i dinamització cultural més importants de la ciutat. Posteriorment, l'Àrea d'Estudis Catalans de la UAM en col·laboració amb Gotowisko va organitzar una degustació de quatre plats (fideuà amb allioli, paella de mar i muntanya, mandonguilles amb sèpia i pollastre amb suquet) en què van participar 22 persones, la majoria de fora de l'àmbit universitari. Aquest esdeveniment gastronòmic, que va resultar una autèntica delectació sublim dels sentits, va ser possible gràcies al professor de català i també cuiner professional Jordi Gimeno (Universitat de Szeged, Hongria), el qual va desplaçar-se a Poznan en el marc del programa d'intercanvi docent Erasmus LLP. Per cert, el cambrer també era català: el Salva, de Lloret de Mar!

A banda d'aquesta activitat, dilluns dia 15 d'abril Jordi Gimeno va presentar la seva web de gastronomia i llengua www.bonprofit.org als estudiants de dos cursos de Llengua catalana de la UAM.





 
Re: La cuina catalana a Poznan: teoria i pràctica per Jordina Sala Branchadell - Tuesday, 16 April 2013, 11:55
Re: La cuina catalana a Poznan: teoria i pràctica per Alba Codina Falgàs - Wednesday, 17 April 2013, 10:56