Imatge Info Llengua
Premi per a dos estudiants de la càtedra de cultura catalana a l'Havana
per Info Llengua - Friday, 12 April 2013, 09:52
 

A la Càtedra de Cultura Catalana de la Universitat de l’Havana estem d’enhorabona: 2 dels 3 alumnes que van participar a les Jornades Científiques Estudiantils de la facultat d’Arts i Lletres amb treballs relacionats amb la literatura i l’arquitectura catalanes van resultar premiats!

Els alumnes Anier López, de 2n any de Lletres, i Naylen Tocabens i Lays Díaz, de 3r d’Art, van participar-hi amb un treball titulat Joan Brossa: horitzons cap a la llibertat, en què van treballar l’acció poètica del nostre autor (concretament la poesia visual i la corpòria), i van fer una reflexió sobre la naturalesa de la literatura i la transgressió de les fronteres, a partir de l’univers brossià. Van fer una anàlisi en profunditat de quatre de les seves obres, una en concret molt interessant per a la resta de companys de la facultat, ja que està molt relacionada amb la història de Cuba: l’Elegia al Che, sobre la desaparició d’Ernesto Guevara. Van guanyar el segon premi de la comissió d’Art General.

La mateixa alumna Naylen Tocabens va guanyar el tercer premi de la comissió d’Urbanisme i Arquitectura, amb un treball titulat La huella catalana en la arquitectura argentina de las primeras tres décadas del siglo XX, presentat alhora com a treball final de l’assignatura Arte Latinoamericano III.

L’alumna Yeni Rodríguez, de 5è de Lletres, no es va endur cap premi de la Facultat, però des de la Càtedra vam premiar el seu esforç i iniciativa pel treball El juego best-seller del ángel, en què l’alumna va estudiar el fenomen del best-seller en relació a les dues obres de Carlos Ruiz Zafón: L’ombra del vent i El joc de l’àngel.

Esperem que a les Jornades de l’any vinent puguem repetir, sinó millorar, l’èxit tant de participació com de resultats obtinguts!

 

Notícia enviada per Marta Escartín, professora a la Universitat de l'Havana