Imatge Neus Crisol Milian
Jornada sobre el Barça i la cultura catalana a París coincidint amb els quarts de final de la Champions
per Neus Crisol Milian - Tuesday, 2 April 2013, 15:38
 

Unes 100 persones han assistit a la jornada sobre el Barça i la cultura catalana que ha acollit la Universitat de París III - Sorbona Nova aquest dimarts coincidint amb el partit de Lliga de Campions entre el PSG i el FC Barcelona. La jornada incloïa la conferència "Barça, esport, cultura i educació" a càrrec del vicepresident institucional Carles Vilarrubí, i un concert d'Anna Roig i l'ombre de ton chien...

Aquest acte s'emmarca dins el conveni signat el setembre passat entre el club blaugrana i l'Institut Ramon Llull per promoure la cultura catalana al món. El mes de novembre passat es va celebrar una jornada similar a Glasgow amb motiu del partit de Lliga de Campions que el Barça va disputar contra el Celtic. Aquesta xerrada forma part d'una jornada sobre Barça i cultura catalana que es clourà amb un concert del grup Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien.

La conferència de Carles Vilarrubí, que porta per títol "Barça, esport, cultura i educació", explica com el Barça és un vehicle per a la recuperació de la identitat catalana i un instrument per a la integració dels nouvinguts. I que els valors del club són el treball en equip, l'esforç, el respecte, la humilitat i la tolerància.

Ha obert l'acte la rectora de la Universitat, Mme Marie-Christine Lemardeley. També hi han assistit la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a França, Maryse Olivé; el director de l'Àrea de Llengua i Universitats de l'Institut Ramon Llull, Andreu Bosch; el delegat a París de l'IRL, Raül David Martínez; i el responsable acadèmic dels estudis catalans de la Universitat de la Sorbonne Nouvelle, Eric Beaumatin

Amb el conveni que van signar el mes de setembre, l'IRL i el FC Barcelona es proposen un doble objectiu. D'una banda, coordinar les potencialitats de totes dues institucions com a ambaixadors de la llengua i la cultura catalana i dels valors de la cultura vinculada a l'esport i a la catalanitat. I, de l'altra, agermanar la xarxa universitària d'estudis catalans a l'exterior que coordina l'IRL amb la xarxa internacional de penyes barcelonistes, per dur a terme activitats conjuntes. Hi ha unes 150 universitats de tot el món que ofereixen estudis catalans.

A la Universitat de París III s'hi imparteixen estudis de llengua i cultura catalanes des de l'any 2003. L'any passat, 150 alumnes cursaven aquests estudis. A París hi ha dues universitats més que imparteixen docència d'estudis catalans amb el suport de l'IRL: La Universitat de Paris 8 - Saint Denis i Paris-Sorbona, on hi ha el Centre d'Estudis Catalans, on es fan activitats de difusió de la llengua i la cultura catalanes.

Font: Comunicació, IRL