Imatge Jon Landa
Francesc Serés a Torí de la mà de Montserrat Ruiz
per Jon Landa - Saturday, 30 March 2013, 18:44
 

El passat 13 de març, la professora Montserrat Ruiz Ortigosa, lectora de català a la Goethe-Universität de Fràncfort (Alemanya) va impartir el taller «Llegir un país. Lectura i comentari d'alguns relats de Francesc Serés», sobre l’obra «Mossegar la poma». En concret, va treballar juntament amb un total de 15 alumnes de Català 1 i de Català 2 (ens vam reunir fora de l’horari normal de les classes) els contes Descendència i Al cap de Creus.

Amb el primer, els alumnes van tindre l’oportunitat de parlar de les famílies i les llegendes alhora que la professora explicava l’ús de les descripcions per part de Serés als seus contes. Amb el segon, vam fer un repàs a la geografia de la costa nord de Girona, amb l’ajuda d’unes imatges que Montserrat Ruiz havia preparat per tal que els assistents pogueren veure els llocs que apareixen al conte, així com parlar de les llegendes, no només als textos sinó en la vida real.

Des de Torí volem agrair la presència i el treball de Montserrat Ruiz, que ha estat la primera visita d’aquest curs 2012-13, el que més èxit ha tingut fins ara a la Università degli Studi di Torino per als estudis catalans, dirigits per la presidenta de l’Associazione Italiana di Studi Catalani, Veronica Orazi, i que compten amb el suport, a més de l’IRL, de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i de la Universitat de València.

Jon Landa, Català(no) a Torí(no)