Imatge Alba Codina Falgàs
II Trobada internacional d'estudiants i professors de català a l'exterior
per Alba Codina Falgàs - Thursday, 28 March 2013, 12:12
 

Del 17 al 20 de març va tenir lloc a St. Petersburg la II Trobada Internacional d’estudiants i professors de català a l’exterior.

Hi van assistir i participar estudiants i professors d’11 nacionalitats diferents (russos, moldaus, xinesos, coreans, gallecs, croats, serbis, francesos, catalans, bascos, entre altres)  de les universitats de St. Petersburg, Moscou, Szeged, Torí, Santiago de Compostela, Zadar, Belgrad, Frankfurt, Marburg, Hèlsinki i Barcelona.

Durant aquests dies vam passejar pels llocs més emblemàtics de la ciutat de Pere el Gran, vam visitar el museu de l’Ermitage, la casa-museu d’Anna Akhmàtova i el museu de la literatura, on vam tenir el privilegi de veure els manuscrits de les traduccions del segle XVII al rus d’algunes obres de Ramon Llull.

Els alumnes de la universitat de St. Petersburg i de Moscou van ser els encarregats de fer de guies i d’intèrprets de totes les visites al català.

A més a més, vam assistir a la conferència sobre Mandelstam i Montserrat Roig que ens va oferir Sebastià Moranta, professor de català de la Universitat de Marburg i Mainz; i a la conferència sobre el modernisme barceloní a càrrec de Sílvia Company, traductora del xinès, anglès, entre d’altres, i guia oficial de la Generalitat de Catalunya.

En l’acte inaugural, que va tenir lloc el dilluns dia 18 de març, hi van participar Natàlia Med, cap del departament de filologia romànica de la Universitat Estatal de St. Petersburg; el cònsol espanyol a St. Petersburg, Ricardo Peidró; Vsevólod Bagnó, director del museu de la literatura russa i traductor de Ramon Llull, i Elena Zernova, professora i traductora del català al rus del departament de filologia romànica de la SPbGU.

Igual que l’any passat a Budapest, l’experiència ha estat absolutament positiva i satisfactòria. Per als professors perquè hem pogut veure el resultat de la nostra feina, els nostres alumnes comunicant-se durant quatre dies en català; però sobretot per als nostres alumnes que han pogut posar en pràctica els seus coneixements de català i, a través d’aquests, endinsar-se en una nova cultura, en aquest cas la russa, i fer noves amistats amb gent provinent de realitats i cultures ben diferents, amb els que comparteixen un interès comú, el català.

(a l'arxiu adjunt podeu llegir el comunicat que han fet els estudiants sobre la Trobada)

 
Re: II Trobada internacional d'estudiants i professors de català a l'exterior per Ignasi Massaguer - Thursday, 28 March 2013, 09:18
Re: II Trobada internacional d'estudiants i professors de català a l'exterior per Dolors Perarnau Vidal - Monday, 15 April 2013, 16:58
Re: II Trobada internacional d'estudiants i professors de català a l'exterior per Alba Codina Falgàs - Monday, 15 April 2013, 22:31