Imatge Ester Pou
III Centre for Catalan Studies Annual Lecture
per Ester Pou - Saturday, 16 March 2013, 17:26
 

El divendres 14 de març es va celebrar la 3ª conferència anual del Centre for Catalan Studies, a Queen Mary (Universitat de Londres) Enguany fou la Dra. Helena Buffery, de la universitat de Cork, i actualment presidenta de l’Anglo-Catalan Society, l’encarregada de donar a conèixer una mica més la realitat cultural catalana al públic assistent.

Amb el títol  Catalonia in Translation: Languages, Landscapes, Performance, i a partir de l’anàlisi de tres espectacles teatrals, Forests de Calixto Bieito, presentada  l’any 2012 a Birmingham i a Barbican (Londres), V.O.S., dirigida per Carol López, i El Nacional de la companyia Els Joglars, Buffery va definir l’escenari català com a zona de traducció on conflueixen diferents llengües, cultures, identitats i subjectivitats.

Van assistir a l’acte una quarantena de persones, entre les quals hi havia el Rector de la universitat londinenca, professorat del  departament d’espanyol, de francès, de la School of Drama, alumnes i exalumnes de català i públic en general.

Ester Pou

Lectora de català a Queen Mary (Londres)