Alfons Gregori
Conferències del prof. Francesc Feliu (UdG) a la UAM de Poznan (Polònia)
per Alfons Gregori i Gomis - Tuesday, 12 March 2013, 08:46
 

El professor Francesc Feliu, de la Universitat de Girona, va impartir el dia 11 de març dues conferències sobre la seva especialitat - la història de la llengua catalana i de les llengües com a constructes - a la Universitat Adam Mickiewicz de Poznan, en el marc del programa Erasmus d'intercanvi docent.

La primera de les xerrades, titulada "Alguns mites històrics sobre la llengua catalana", va tenir com a públic una dotzena d'estudiants de català. Durant la sessió, el professor Feliu va analitzar algunes de les idees sobre la llengua pròpia que, sense gaire fonament, s'han anat reproduint tant en textos anteriors al segle XX com en treballs d'eminents filòlegs posteriors.

La segona xerrada, que va rebre l'assistència d'una cinquantena d'estudiants de les filologies espanyola i portuguesa, va ser impartida en espanyol sota el títol "Sobre la construcción de las lenguas europeas". Va estar centrada en una aproximació a les idees de codificació i normativització que, en el marc d'un llarg i dens procés d'elaboració d'allò que es parla, permet considerar les llengües europees com un objecte d'estudi diferenciat de les anomenades "llengües naturals", tema que ha estat treballat profitosament per d'altres docents de Girona, com Josep Maria Nadal, o per Joan-Lluís Marfany.