Imatge Josep Marqués Meseguer
Estellés arriba a Amiens
per Josep Marqués Meseguer - Tuesday, 12 February 2013, 01:41
 

Els dies 4, 5 i 6 de febrer, la doctoranda Aina Monferrer i el cantautor Hugo Mas han visitat la ciutat francesa d'Amiens en el marc de les activitats que el Lectorat de Català de l'Université Picardie Jules Verne ha organitzat per celebrar el poeta Vicent Andrés Estellés (1924-1993).

 

Aina Monferrer (Borriana, 1987), doctoranda a l'Universitat Jaume I amb la tesi Estudi lingüistic, literari i textual de la poesia de Vicent Andrés Estellés en un marc d'interessos comparatius i traductològics, ha presentat un taller sobre l'anàlisi poètica d'Estellés que ha permès als estudiants introduir-se en els versos del poeta de Burjassot. Per la seua banda, Hugo Mas (Alcoi, 1977) ha mostrat a l'aula la seua visió de la poesia com a motor de creació musical a partir de la pròpia experiència com a poeta, cantautor i recitador, i així ha combinant les explicacions amb la interpretació de diverses cançons del seu primer disc (Hugo Mas, Snibor Records, 2009), en el qual musica la poesia d'autors com Miquel Martí i Pol, Josep Ribera, Esther Xargay o Manel Rodríguez-Castelló.

 

Les cançons d'Hugo Mas també s'han presentat al centre ciutat d'Amiens en una Festa Estellés que ha combinat l'espectacle del cantautor d'Alcoi amb la recitació de poemes del Llibre de Meravelles d'Estellés per part d'estudiants, col·legues i companys. Un acte en què una quarantena d'assistents hem pogut gaudir de la paraula dita, cantada, recitada i xiuxiuejada d'Estellés i d'altres poetes, gràcies a la participació entusiasta de nombroses persones.

 

Agraïm la col·laboració de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, l'Université de Picardie Jules Verne, el CROUS i el saló de te i llibres Chapeau melon et Piles de livres.