Imatge Neus Crisol Milian
6a edició del Festival FIC-CAT
per Neus Crisol Milian - Wednesday, 6 February 2013, 14:51
 

El FIC-CAT, Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada és una iniciativa de l'àmbit cinematogràfic que neix l'any 2008 amb la voluntat de posar a l'abast dels i de les cineastes de Catalunya —i de tots els territoris i països d'arreu del món— l'oportunitat de projectar les seves pel·lícules, de compartir experiències i d'incentivar la creació en la llengua i amb el bagatge del nostre país. En aquest sentit el FIC-CAT va adreçat, sobretot, als realitzadors i a les realitzadores —amateurs i professionals— que tinguin propostes creatives, arriscades i innovadores.

Enguany es convoca la sisena edició del Festival, i la temàtica d’aquesta edició, en homenatge al centenari del naixement de Salvador Espriu, es basa en el concepte de veritat fragmentada d’acord amb la següent citació:

"Penseu que el mirall de la veritat s’esmicolà a l’origen en fragments petitíssims, i cada un dels trossos recull tanmateix una engruna d’autèntica llum"

Salvador Espriu, "Primera història d’Esther", 1948

 

Les categories a concurs són les següents:

· Llargmetratge, en qualsevol gènere i modalitat, sempre que superi els 31’ de durada. S’atorgarà un premi de 4.000 € i un guardó.

· Curtmetratge, en les modalitats de ficció, animació i/o videocreació, amb una durada inferior als 30’. S’atorgarà un premi de 2.000 € i un guardó.

· Documental, de qualsevol àmbit i temàtica, amb una durada inferior als 30’. S’atorgarà un premi de 1.000 € i un guardó.

· Videoclip, adreçat a realitzadors i realitzadores de videoclips i a les promotores de música en català en qualsevol dels gèneres i estils musicals. S’atorgarà un premi de 500 € i un guardó.

· Centres educatius, adreçat a alumnes de primària i de secundària, en qualsevol modalitat i temàtica, a títol individual o col·lectiu. Cal el vist-i-plau del centre i la responsabilitat d’un professor o professora que n’hagi fet el seguiment, en el benentès que els treballs no poden superar els 30’ i que s’han d’haver elaborat pels i per les alumnes i /o amb la seva participació. S’atorgarà un guardó i un lot de material audiovisual.

· Jove 48 hores, per a menors de 35 anys, amb creacions de 3’ de durada realitzades en un termini màxim de 48 hores, entre el 24 i el 26 de maig de 2013. S’atorgarà un premi de 500 € i un guardó.

En pdf adjunt trobareu més informació, bases i terminis. El termini d’inscripció finalitza el 3 d’abril del 2013, i el Festival tindrà lloc a la localitat de Roda de Berà del 5 al 9 de juny de 2013 en els recintes del Casino Municipal i del Casal Municipal "Les Monges".

Més informació: http://www.fic-cat.cat