Imatge Neus Crisol Milian
El saló Expolangues de París arriba a la 31a edició
per Neus Crisol Milian - Monday, 4 February 2013, 15:39
 

L'Institut Ramon Llull serà present a la 31a edició de la fira de llengües més important d'Europa, Expolangues, que tindrà lloc del 6 al 9 de febrer a la Porta de Versailles de la capital francesa.

L'edició d'enguany tindrà com a protagonista l'era digital al servei de l'ensenyament i l'aprenentatge de les llengües. El món global en què vivim, en què totes les activitats de la vida humana s'estan articulant en xarxa, l'aprenentatge de les llengües també s'està transformant, de manera que els recursos actuals fan possible aprendre una llengua de manera personalitzada, a qualsevol lloc del món i en qualsevol moment.

La participació de l'Institut Ramon Llull a la fira serà amb un estand propi, en què es faran demostracions del curs de català en línia Parla.cat, actiu des de l'octubre de 2008, i es presentarà l'Aula Mestra, plataforma que permet al professorat de configurar cursos a mida, d'acord amb els interessos i les especialitats dels estudiants, a banda de facilitar la comunicació en xarxa de tots els participants en l'aprenentatge.

També s'han programat classes inicials de català, que tindran lloc divendres i dissabte al matí a l'espai La classe de la fira.

Altres activitats relacionades amb l'era digital al servei de l'aprenentatge de llengües inclouen tallers diversos com la iniciació a l'escriptura xinesa amb aplicacions mòbils, una xerrada d'alternatives per aprendre anglès a través del web, l'aprenentatge a través de vídeos interactius, la descoberta d'eines digitals per a la formació de docents o la presentació de films d’animació.

En l'edició anterior, més de 23.000 persones van visitar la fira, amb un total de 180 exhibidors de 30 països, i més de 80 llengües representades. En l'edició de 2010, la llengua catalana fou la convidada d'honor, i l'Institut Ramon Llull va coordinar-ne l'organització.

Val a dir que el 2012 ha estat un bon any per a la presència del català a la xarxa: el domini .cat ha estat el segon domini que més a crescut al món, concretament en un any hi ha hagut 9.000 nous registres .cat, amb un total de 61.000, xifra que ens situa en el 72è lloc en nombre de registres, d’entre els 316 dominis existents a tot el món.