Imatge Elisabet Virgínia Liminyana Vico
El programa de català de la Universitat de Florida guanya una prestigiosa beca per a adquirir documents en català per al fons de la biblioteca
per Elisabet Virgínia Liminyana Vico - Wednesday, 16 January 2013, 18:48
 

La competitiva beca "Library Enhancement Grant in the Humanities" de 2013, donada pel Center for the Humanities and the Public Sphere de la Universitat de Florida, dirigit per la respectada historiadora Bonnie Effros, ha reconegut la bona trajectòria del programa de català a la Universitat de Florida amb la concessió de $2500 per a adquirir més fons bibliogràfic en català. El tribunal que l'ha atorgat ha felicitat l'excel·lent proposta que la lectora havia lliurat, i ha recomanat el programa dins la Universitat.

La biblioteca de la universitat, George Smathers Library, ha celebrat la notícia, ja que en aquests últims dos anys el fons en català de la biblioteca no ha deixat de crèixer, al igual que el programa docent i cultural. El 2011, un expert en catalanística va morir i la seva família va donar la biblioteca personal a la Universitat de Florida, fet que va ser celebrat amb una lectura de fragments en català per part dels estudiants en públic amb presència de diverses autoritats. Animats per la notícia, altres famílies catalanes o de catalanistes als Estats Units han donat una nombrosa quantitat de documents.

El programa de català està en un moment molt saludable a la Universitat de Florida, ja què els reconeixements privats i institucionals s'han succeït els últims quatre anys. Esperem que hi haja més premis a partir d'ara.