Imatge Irene Torra Sans
De la síl·laba als acords, concert de piano a Zadar
per Irene Torra Sans - Thursday, 10 January 2013, 16:19
 

Ahir a la tarda el pianista Eduard Fontbona (Barcelona, 1977) va oferir un concert col·loqui a les estudiants del lectorat de català de la Universitat de Zadar i a la resta de la comunitat universitària que hi estigués interessada. L’acte va tenir lloc a l’Aula Magna de la Universitat i hi van acudir una cinquantenta de persones.

El músic va tocar sis peces procedents dels seus dos primers discos: La nit dels orígens (2008) i Sons de l’hivernacle (2011). La tria d’aquesta varietat de composicions va donar lloc al títol de l’acte: Od sloga do akorda, és a dir, de la síl·laba als acords. Els assistents vam poder passejar-nos entre els referents literaris i musicals del pianista: des de la música de Manel fins a poemes de J.V. Foix o Pau Sif passant pels personatges de la novel·la La pell freda, i, alhora, gaudir de la música que Fontbona ha compost a partir d’aquestes obres llegides i sentides.

Així doncs, abans de la interpretació de cada peça el compositor va fer unes explicacions que barrejaven tècnica musical i comentari literari, fet que va donar a l’acte un caràcter dinàmic i didàctic i va allunyar-lo d’un concert convencional. L’acollida del públic va ser molt bona i el pianista també va manifestar la seva satisfacció. Avui la premsa local s'ha fet ressò de l'activitat.

Irene Torra Sans