Imatge Núria Puigdevall Bafaluy
Congrés Internacional a Nàpols.
per Núria Puigdevall Bafaluy - Monday, 17 December 2012, 23:20
 

Els dies 6 i 7 de desembre es va celebrar a la Universitat Federico II de Nàpols un Congrés Internacional sobre “Trasmissioni e traduzioni fra Paesi di lingua catalana e Italia“. Els actes, organitzats per l' Anna Maria Compagna i per la Núria Puigdevall, van comptar amb l'assistència de professors de vàries universitats italianes i catalanes, a més, es va comptar amb la participació d'un gran nombre d'estudiants i professors universitaris. El Congrés hi van participar unes 60 persones.
El dijous 6,  van parlar els professors A. Ferrando, V. Escartí i R. Roca de la Universitat de València i la professora I. Turull de la Universitat “La Sapienza “ de Roma. L’acte de la tarda es va concloure amb un concert de Miquel Pujadó ofert per l’Institut Ramon Llull. El divendres 7 van haver-hi dues taules rodones: una sobre les traduccions de poesia del català a l’italià amb la participació de professors, traductors i poetes, i l’altra va ser sobre “La trasmissione del racconto sul libraio assassino di Barcelona”, que va comptar amb la traductora del llibre a l’italià, la professora V. Ripa de la Universitat de Bari, i altres cinc professors que van completar la taula cadascú amb la seva especialització. El matí va continuar amb la presentació de la pàgina Torsimany de la Càtedra Màrius Torres a càrrec de J. R. Veny de la Universitat de Lleida i de N.Puigdevall i la presentació de la pàgina CLECSI, a càrrec de N. de Benedetto i I. Ravasini de la Universitat de Bari. El Congrés es va tancar amb la donació per part d’Antoni Ferrando, en nom de President de l’Acadèmia Valencia, d’un exemplar de l’edició commemorativa del Llibre dels feits de Jaume I que conté el volum facsímil i la seva transcripció així com d’altres volums: L’aproximació crítica al Llibre dels feits, el volum de Teodor Llorente, patriarca de la Renaixença, coordinat pel professor Rafael Roca Ricart.
El Congrés va comptar amb el suport del Dipartimento di Filologia Moderna “Salvatore Battaglia”, el Centro Interdipartimentale di Studi Italo-Spagnoli, L’Associazione Italiana di Studi Catalani (AISC) i L’Institut Ramon Llull.