Imatge Pau Bori Sanz
Llorenç Comajoan presenta la gramàtica catalana a la universitat de Belgrad
per Pau Bori Sanz - Saturday, 8 December 2012, 19:07
 

El professor de la universitat de Vic, Llorenç Comajoan, ha realitzat aquesta setmana un seminari de gramàtica catalana a la Facultat de Filologia de la universitat de Belgrad. El seminari, adreçat a estudiants de català d’aquesta universitat, ha constat de sis sessions. D’una manera dinàmica i participativa, Comajoan ha aprofundit  en els usos de diferents temps verbals de la llengua catalana i, a la vegada, ha presentat a l’alumnat serbi la Gramàtica pràctica del català, de la qual n’és un dels autors.

Al llarg del seminari, Comajoan ha proposat diferents activitats per practicar i reflexionar sobre els temps verbals del català. El seminari també ha comptat amb la projecció de diferents campanyes publicitàries catalanes que han motivat el debat entre l’alumnat serbi. Entre les campanyes presentades per Comajoan, en figuraven dues destinades a fomentar l’ús de la llengua catalana a Catalunya.

En la darrera sessió, celebrada el divendres 7 al vespre, es va realitzar un concurs on els estudiants havien d’inventar un eslògan per fomentar l’ús del català. Els mateixos estudiants van escollir el millor eslògan. L’autora de l’eslògan guanyador va rebre com a premi un exemplar de la Gramàtica pràctica del català.