Imatge Info Llengua
Presentació del diccionari Terminologia bàsica de les xarxes socials
per Info Llengua - Wednesday, 5 December 2012, 16:47
 

La directora general de Política Lingüística, Yvonne Griley; el director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès, i la directora del TERMCAT, Rosa Colomer, presentaran dilluns vinent, 10 de desembre, la Terminologia bàsica de les xarxes socials. L’acte tindrà lloc a les 13 hores a la Sala Cotxeres del Palau Robert.

El diccionari en línia conté un centenar de termes, com ara cronologia, etiqueta, menció, mur, piulada o tuit, seguidor, tema del moment o web social, amb la definició en català i equivalents en castellà i anglès.

D'entre tota la terminologia que genera aquest àmbit, els termes recollits s'han extret fonamentalment de la Guia d’usos i estil a les xarxes socials de la Generalitat de Catalunya, que estableix les pautes per a la presència homogènia de la Generalitat a les xarxes socials.

L'obra ha estat elaborada pel TERMCAT amb la col·laboració de la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya. Per la naturalesa mateixa del contingut, aquest diccionari és un producte especialment obert a l'actualització permanent. La col·lecció Diccionaris en Línia, en què s’inclou aquest nou recull, també aplega altres repertoris de terminologia  vinculada a la societat de la informació, com ara la Terminologia dels videojocs, la Terminologia i fraseologia dels productes informàtics o el díptic La telefonia al dia.

Font: Termcat