Imatge Jordina Sala Branchadell
La màgia d'en Calders arriba a Exeter
per Jordina Sala Branchadell - Tuesday, 4 December 2012, 20:11
 

La màgia d'en Calders arriba a Exeter

Tal i com podeu llegir en aquest enllaç de la pàgina web de la Universitat d’Exeter, la sala de professors de la facultat d’Humaitats es va omplir de “màgia calderiana” la tarda del dimarts 20 de novembre gràcies a l’espectacle  que van oferir-nos l’actriu Imma Colomer i l’acordionista Dioni Chico.

Tots els alumnes de català, companys professors del Departament de Llengües Modernes i estudiants dels països catalans que actualment són d’intercanvi al campus van poder gaudir de la ironia dels contes d’en Calders i el talent interpretatiu de l’Imma Colomer tot fent un mos en un ambient proper i càlid.  Els assistents també van tenir l’oportunitat de fer preguntes a les convidades després de l’actuació i comentar la posada en escena d’alguns contes que els alumnes havien treballat prèviament a l’aula per a commemorar el centenari de l’autor.

“La màgia d’en Calders” va engrescar als estudiants d’últim curs a fer la traducció d’alguns dels textos i a conèixer amb més profunditat la vida de l’autor per tal d’elaborar un programa de mà que fes més accessible l’obra d’en Pere Calders a un possible públic no-catalanoparlant.  Altres alumnes van encarregar-se d’entrevistar l’Imma Colomer i de fer fotos de l’acte per informar-ne al grup de facebook que tots ells comparteixen.

L’Imma i la Dioni van marxar encantades de l’acollida i sorpreses per la implicació dels estudiants en l’organització de l’acte. La direcció del Departament de Llengües Modernes, per la seva banda, va mostrar molt d’interès en l’acte i va fer arribar el seu agraïment a l’Institut Ramon Llull per haver fet possible aquesta activitat.