Imatge Info Llengua
Primera circular per al Col·loqui Internacional de l'AFC
per Info Llengua - Monday, 26 November 2012, 12:54
 

Benvolguts col·legues,

El CRIMIC, Centre de Recherches Interdisciplinaires sur les Mondes Ibériques Contemporains (Axe Études Catalanes) i l’Association Française des Catalanistes (AFC) organitzen el 4 i 5 d’octubre de 2012 el VIè Col·loqui Internacional de l’AFC : « Les Iles Balears : literatura, llengua, història, arts » a l’Universitat Paris-Sorbonne.

Aquest col·loqui interdisciplinari té per objectiu reunir els investigadors de totes les disciplines de la catalanística al voltant d’un espai geogràfic i cultural, les Balears, ric i plural. Els estudis dels diferents camps disciplinaris tractaran les especificitats històriques, lingüístiques i literàries dins una aproximació sincrònica o diacrònica. Les intervencions sobre la literatura podran abordar més detalladament l’anàlisi textual, la recepció de les obres a la península ibèrica o a l’estranger, les traduccions. Les intervencions sobre les arts plàstiques abordaran el tema de la representació i la recepció de l’obra d’art. Aquestes són algunes idees, entre d’altres possibles, sobre les quals reflexionar amb motiu d’aquest col·loqui.

Comitè científic : Andreu Bosch (Institut Ramon Llull), Michel Bourret (Université Paul Valéry Montpellier), Enric Gallén (Universitat Pompeu Fabra), Mònica Güell (Université Paris-Sorbonne), Isidor Marí (Institut d’Estudis Catalans), Michel Martinez (Université Toulouse-Le Mirail), Mercè Pujol (Université Paris-Ouest Nanterre), Elisée Trenc (professeur émérite de l’Université Champagne Ardennes)

Organització : Mònica Güell, Audrey Peyrony, Daniel Villar, Centre d’études catalanes

Les propostes, amb un títol provisional i un resum d’una extensió màxima de 300 paraules, s’han d’enviar abans del 31 de desembre de 2012 a guellalc@wanadoo.fr. Les llengües del col.loqui són el català i el francès.

Rebeu les meves cordials salutacions.

Mònica Güell