Imatge Info Llengua
Taller de literatura catalana a la Universidad de La Habana
per Info Llengua - Monday, 26 November 2012, 12:43
 

La professora Carme Doménech Pujol, doctora en llengua i didàctica per la Universitat de Barcelona i amb una àmplia experiència en el camp de l’actualització didàctica i l’experimentació en l’ensenyament de llengua i literatura, ens visita cada dimecres del mes de novembre per oferir uns tallers de literatura als estudiants de la Càtedra de Cultura Catalana de la Universitat de l’Havana.

Durant la primera d’aquestes trobades, els alumnes van treballar la cançó i la poesia popular; van poder fer un tast de la nostra literatura des de les primeres manifestacions poètiques, passant pels cançoners del Renaixement i la lírica popular, per acabar amb el moviment de la Nova Cançó i la música actual.

El segon dels tallers va tenir lloc dimecres passat i va ser l’ocasió en què la Dra. Doménech va presentar al nostre alumnat mostres del segle d’or català, el moviment de  les Avantguardes i la poesia contemporània.

El tercer dels tallers tractarà sobre el romanç i el conte, i en la darrera presentació ens centrarem en el teatre: una presentació panoràmica que anirà des del teatre medieval que perdurà fins al s.XVIII i el teatre de compromís i el teatre d’avantguarda contemporanis.

Els tallers es realitzen a partir de mostres visuals i sonores (material que posteriorment la professora cedeix als alumnes) i són una activitat per complementar les classes de llengua que s’ofereixen a la Càtedra de la Universitat de l’Havana, cosa força demandada des de feia temps pels nostres estudiants. L’èxit d’assistència i la satisfacció mostrada pels assistents als dos primers tallers ens encoratja a seguir amb activitats centrades en la difusió de la literatura catalana en aquesta universitat.

 

Notícia enviada per Marta Escartín - Professora a la Universidad de La Habana

taller habana