Imatge Òscar Bernaus
Un projecte de traducció a Leipzig
per Òscar Bernaus - Friday, 9 November 2012, 12:35
 

Els nostres alumnes de traducció de 5è semestre (és a dir que ja fa dos anys que estudien català a la facultat de traducció) han començat un projecte que pretén donar a conèixer la cuina alemanya al públic catalanoparlant. El projecte tindrà continuïtat els propers semestres de manera que esperem acabar elaborant una pàgina amb molts de continguts.

Es tracta, de moment, d'un bloc de cuina en el qual ells mateixos escriuen i editen diferents receptes tradicionals de la cuina alemanya. Les receptes moltes vegades són dels mateixos estudiants o de familiars seus. Altres vegades, són simplement la traducció de receptes que es poden trobar a internet. En aquest últim cas, intentem sempre contrastar-ne de diverses i escollir les que ens sembla que poden ser millors. Està previst que en el bloc hi hagi una pàgina dedicada a les regions alemanyes interessants des del punt de vista gastronòmic (on es fan els millors vins o els millors formatges, per exemple), també una pàgina dedicada a la terminologia específica de la cuina alemanya, un espai dedicat a les salsitxes, al pa, a la cuina amb bolets. Hi ha diverses categories de receptes o tipus de productes (carns, peix, vins, etc.). També, de cara a futurs semestres, tenim previst poder subtitular els enllaços als vídeos del youtube que hem afegit a algunes de les receptes, per tal de fer encara més entenedor el procés d'elaboració d'algunes de les receptes.

El bloc encara està en construcció, però ens fa molt de goig poder-vos-el presentar ara per tal que hi pogueu fer ja una ullada. Potser us pot servir d'ajut com a idea per a un futur seminari o projecte amb els vostres alumnes.

Estem oberts als vostres comentaris i suggeriments.

L'adreça del bloc és: http://leipzigcuina.wordpress.com/

Molt bon profit i fins aviat!

Òscar (Leipzig)

 
Re: Un projecte de traducció a Leipzig per Ignasi Massaguer - Monday, 12 November 2012, 09:27
Re: Un projecte de traducció a Leipzig per Neus Crisol Milian - Monday, 12 November 2012, 15:21