Imatge Imma Martí Esteve
Rècord de participació en la VII edició de la Katalanische Sommerschule
per Imma Martí Esteve - Tuesday, 6 November 2012, 17:32
 

Del 3 de setembre al 13 d’octubre va tenir lloc la VII edició de la Katalanische Sommerschule organitzada per l’Institut Ramon Llull i les universitats alemanyes de Bochum, Hamburg, Heidelberg, Leipzig, Tubinga i Sarre en el marc del programa de la Qualificació complementària en Llengua i cultura catalanes.

Enguany la Katalanische Sommerschule ha superat el nombre de participants de les darreres edicions amb 36 estudiants procedents d’un total de 9 universitats alemanyes. Un grup de set professors i professores de la Xarxa Vives d’Universitats s’ha desplaçat a les universitats organitzadores de la Katalanische Sommerschule per impartir-hi cursos entorn a quatre grans blocs temàtics: Patrimoni i gestió cultural, Política i dret, Economia i empresa i  Periodisme i mitjans de comunicació. Gràcies a l’orientació pràctica dels cursos, els participants s’han pogut posat en la pell del periodista,  del comunicador corporatiu i del gestor cultural.

En les diferents jornades de treball orientades a explorar el passat i l’actualitat catalana, l’aplicació de les TIC en l’enseyament del llenguatge especialitzat i de la cultura catalana hi ha tingut un paper decisiu. Els participants han pogut debatre diferents aspectes de l’actualitat cultural i política catalana amb  gestors culturals, assessors polítics i artistes per videoconferència. Per exemple, els estudiants del curs Llenguatge de la gestió cultural van poder conversar amb l’escriptor Jaume Cabré sobre el paper social de la literatura o el procés de creació literària;  mentre que els estudiants del curs Dret, política i societat catalana van tenir l’oportunitat de debatre amb el col.lectiu Emma sobre la influència dels mitjans de comunicació estrangers sobre la projecció de la imatge de Catalunya a l’exterior. Els blogs de curs i  les wikis creades són un reflex de l’entusiasme dels estudiants participants en els cursos de la Katalanische Sommerschule.

Superats els cursos de manera satisfactòria, els estudiants rebran el certificat de la Qualficació complementària/Zusatzqualifikation Katalanische Sprache und Kultur expedit per l’Institut Ramon Llull i la universitat corresponent. A més, els participants que ho desitgin podran participar en el programa de pràctiques en empreses i institucions catalanes. Amb l’objectiu de qualificar-los per al mercat laboral europeu, les pràctiques incorporen els estudiants en els processos i les rutines productives d’una empresa o institució catalanoparlant  immersa en la internacionalització dins del mercat global multilingüe.

Per a més informació us podeu adreçar per correu electrònic a la cordinadora del programa de la Qualificació complementària en Llengua i cultura catalanes, Imma Martí Esteve (imarti@xarxallull.cat).