Imatge Eva Balada Rosa
Veus d’amor en italià, català i occità. Espectacle teatral dels estudiants de la Universitat de Siegen
per Eva Balada Rosa - Tuesday, 30 October 2012, 23:18
 

En el marc del festival literari europeu “vielSeitig” a Siegen i de la Celebració de la “XII Settimana della lingua italiana nel mondo”, el Departament de Llengües Romàniques de la Facultat de Filosofia de la Universität Siegen, Alemanya, va estrenar el passat 26 d’octubre l’espectacle “Veus d’amor en italià, català i occità” a la sala Artur-Woll-Haus de la Universität Siegen.

En aquest espectacle es van presentar diferents obres de literatura i música clàssica i pop en català, occità i italià. Entre d’altres, els estudiants de Siegen van recitar poemes de Guillaume de Poitiers, de Jaufré Rudels, d’Anselm de Turmeda, Ramon Llull, Dante i Ungareti, van representar escenes de “El perquè de tot plegat” de Quim Monzó i van cantar “Per què ha plorat” de Dagoll Dagom i “Boig per tu” de Sau.

Després de l’èxit obtingut a Siegen, amb més d’un centenar d’espectadors, aquest divertit i variat espectacle es va repetir el dissabte 27 d’octubre a la sala d’actes de l’Istituto Italiano di Cultura de Colònia.

Aquest projecte, iniciativa de la Dra. Folliero-Metz, la Dra. Roman del Prete i de l’Eva Balada Rosa (lectora de català de la Universität Siegen) es va poder realitzar gràcies a la col.laboració de l’Institut Ramon Llull i de l’Istituto Italiano di Cultura. A més dels estudiants de Romàniques i Música de la Universität Siegen (Irina Batt, Fabian Fröbel, Milena Fröbel, Waldemar Kosmalla, Tim Kostenzer, Laura Kraft, Kai-Steffen Marks, Armin Rodriguez, Johanna Scheid, Christopher Schmadtke, Annika Stolz, Nina Widjaja, Nils Wilkinson, Philipp Wolf, Martin Wolter) van actuar la cantant Regina Sentker i Heriberto Jiménez Pérez, company de departament.

També cal destacar la participació inestimable del trio The pleasant Consort, format per Jürgen Scholl (tenor), Petra de Gans (flauta) i Suzana Mendes que van actuar acompanyats per la soprano Dra. Berit Grond.