Imatge Info Llengua
Vinaròs i Morella acullen el III Curs d'introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger
per Info Llengua - Thursday, 18 October 2012, 15:14
 

L’Institut Ramon Llull, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Xarxa Vives d’Universitats organitzen el III Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger, que tindrà lloc a Vinaròs i Morella entre divendres 19 i el diumenge 21 d’octubre de 2012. 

Concebut amb l’objectiu de contribuir a la formació de futurs professors per a l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior, el curs s'adreça a llicenciats i graduats, preferentment en Filologia catalana, i a estudiants del darrer any de grau que no tinguen o compten amb poca experiència docent en el camp de l'ensenyament de la llengua. En aquesta tercera edició del curs s’han omplert novament totes les places amb 40 inscrits, amb una demanda que ha superat les 130 sol·licituds.

L’acte inaugural del curs tindrà lloc divendres 19 a les 15.30 h a la Biblioteca Municipal de Vinaròs i comptarà amb la participació del vicepresident II de la Xarxa Vives i rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent; l’alcalde de Vinaròs, Juan Bautista Juan; el director de l’Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro i el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer.

Des de divendres i fins diumenge, els participants realitzaran sessions de treball a l’entorn de 3 grans blocs teòrics: Llengua i cultura (tractament de la cultura i la variació lingüística en la didàctica de la llengua), Llengua i materials didàctics (eines i recursos multimèdia per a l’aprenentatge de la llengua a l’exterior), Llengua i didàctica (estratègies didàctiques per a l’ensenyament de llengües estrangeres).

La sessió de cloenda se celebrarà l’endemà dissabte 20, a les 20 h, a l’ajuntament de Morella i hi intervindran l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés; el director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull, Andreu Bosch; la secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verònica Cantó, i el secretari executiu de la Xarxa Vives d’Universitats, Ignasi Casadesús.

Font: Comunicació IRL