Imatge Info Llengua
La difusió i l’ús dels termes als Espais Terminològics 2012 del TERMCAT
per Info Llengua - Friday, 29 June 2012, 14:35
 

L’Aula Magna de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona va acollir ahir, 28 de de juny, la quarta edició dels Espais Terminològics, convocats pel TERMCAT. En aquesta ocasió, La difusió i l’ús dels termes va ser el tema vertebrador del debat, amb aportacions de representants dels mitjans de comunicació, les universitats, l’administració pública i empreses privades que tenen experiència en la creació i utilització de terminologia.

En l’obertura de l’acte, Yvonne Griley, directora general de Política Lingüística, Isidor Marí, president de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, i Rosa Colomer, directora del TERMCAT, van destacar que la difusió de la terminologia és un aspecte clau per a les institucions que treballen en la normalització de la llengua, en una estratègia global de planificació lingüística.

El professor de la Universitat d’Ottawa Jean Quirion, reconegut especialista en l’àmbit, va oferir la conferència inaugural, en què va analitzar els factors que afecten la implantació dels termes a partir de l’experiència de més de quaranta anys d’aplicació de polítiques lingüístiques al Quebec. La jornada es va completar amb dues taules rodones que van abordar la difusió i l’arrelament en l’ús de la terminologia des de la perspectiva dels mediadors lingüístics, d’una banda, i d’especialistes de diversos àmbits del coneixement, de l’altra.

Per a més informació podeu consultar la nota de premsa de l'acte.

Font: Termcat: http://www.termcat.cat/ca/Actualitat/Noticies/307/