Imatge Neus Crisol Milian
LA UNIVERSITAT DE SANTIAGO DE COMPOSTEL·LA, UN MODEL PER A L’OFERTA D’ESTUDIS CATALANS
per Neus Crisol Milian - Thursday, 28 June 2012, 11:28
 


Els estudis catalans a la Universitat de Santiago de Compostel·la gaudeixen de molt bona salut: des de fa més de quaranta anys, la Facultat de Filologia d’aquesta universitat ofereix la possibilitat d’estudiar la llengua i la cultura catalanes, actualment com a mòdul optatiu. De cara al curs 2013-2014, hi ha la possibilitat que els estudis catalans constitueixin un Minor, i també s’ha ampliat l’oferta de cursos també al Centre de Llengües de la universitat, en què les 20 places ofertes per curs han quedat petites.

A banda de la professora titular, Maria Mercè López Casas, des de fa quatre cursos acadèmics també hi imparteix docència Dolors Perarnau. Enguany ha estat, a banda de Madrid, la localitat de l’Estat espanyol que més examinands ha tingut als exàmens per a la certificació de coneixements de llengua catalana, una trentena.
També són un referent pel que fa a les activitats acadèmiques de difusió de la cultura catalana: anualment organitzen un Cicle de Cinema Català a edificis emblemàtics de la ciutat amb gran èxit de públic, enguany han participat al Fòrum Gastronòmic Santiago 2012 amb la cuina catalana, i des de fa temps porten a terme el programa d’intercanvi lingüístic PARELLAES, amb més de 40 persones inscrites.

El diari gallec El Progreso va publicar una notícia el dia 23 de juny sobre els estudis catalans a la universitat. L’enllaç és el següent: http://www.galiciae.com/nova/179855.html.

També hi ha una entrevista Dolors Perarnau: http://www.galiciae.com/nova/179856.html

Enhorabona pels èxits passats, presents i futurs!