Imatge Info Llengua
Espais Terminològics 2012: difusió i ús dels termes
per Info Llengua - Tuesday, 12 June 2012, 14:52
 

El Termcat, en col·laboració amb el Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona, convoca la quarta edició dels Espais Terminològics, dedicats en aquesta ocasió a la difusió i l’ús dels termes. Tindran lloc el dijous 28 de juny a l’Aula Magna de la Universitat de Barcelona.

La intenció de la jornada és reflexionar sobre els aspectes que afecten l’extensió i l’arrelament en l’ús dels termes:

  • quins elements fan que una determinada proposta terminològica tingui més possibilitats de ser acceptada i utilitzada pels usuaris?;
  • quines eines i quins recursos faciliten la difusió i la implantació en l’ús de les propostes?;
  • quin paper poden fer els professionals de la mediació lingüística o dels diversos àmbits d’especialitat per a afavorir la difusió de les propostes?

El professor Jean Quirion, reconegut especialista en aquest àmbit, oferirà la conferència inaugural, que es completarà amb dues taules rodones que abordaran el tema des d’una perspectiva aplicada. La primera estarà integrada per professionals de la mediació lingüística en mitjans de comunicació, en universitats, en l’administració pública i en empreses privades; i la segona, per experts de diversos àmbits d’especialitat que tenen experiència en la creació de materials terminològics.

Confiem que aquesta convocatòria despertarà el mateix interès que van merèixer les edicions anteriors dels Espais Terminològics, i que el diàleg que s’estableixi entre el nombrós col·lectiu de professionals interessats en la terminologia permeti avançar en l’establiment dels millors mecanismes per a facilitar l’ús dels termes catalans més adequats en tots els àmbits d’especialitat.

Poseu consultar el programa de la jornada i inscriure-us-hi aquí.

Font: Termcat