Imatge Maite  Martí
El cantautor valencià Feliu Ventura actua a les universitats xilenes
per Maite Martí - Friday, 18 May 2012, 04:50
 

El passat divendres 11 de maig a les 12:00 del migdia a l'Auditori de la Facultat de Filosofia i Humanitats de la Universitat de Xile, el cantautor Feliu Ventura (Xàtiva, València) va realitzar un concert presentant el seu últim treball Música i lletra (desembre, 2011).

En aquest acte, el cantautor valencià va comptar amb la col·laboració del músic, arranjador i productor Borja Penalba i junts van interpretar cançons del disc Música i lletra, un treball senzill i reflexiu caracteritzat pels jocs de paraules i la prosa elaborada en les seves lletres. En aquest treball, com en els anteriors, el cantautor no deixa de banda la protesta envers la desigualtat i el tractament de temes polítics i socials de l'entorn immediat, des d'un punt de vista satíric i creant complicitat amb els assistents a l'acte, com demostra el fet que, durant el concert, unes estudiants van realitzar un cartell que mostraren a Feliu amb el següent missatge: "Diferents llengües mateix enteniment". Així que, l'activitat va tenir una molt bona acollida per part dels estudiants de català i d'altres alumnes i curiosos interessats per la música, la llengua i la cultura.

A més, aprofitant la gira de Feliu Ventura per Xile que començava el dia 11 i finalitza el 19 de maig, el dia 16 a les 18:00 hores també va actuar a l'Auditori de la Facultat de Lletres de la Pontifícia Universitat Catòlica de Xile. En aquest acte, el cantautor va parlar sobre la seva trajectòria musical des dels orígens a l'actualitat explicant les influències musicals de cantautors valencians i catalans dels anys seixanta i literàries de poetes de la seva terra, en la creació de les cançons. En l'acte, el Feliu Ventura va interpretar algun tema del seu últim disc i altres de la seva discografia més destacada com Que no s'apague la llum i Alfabets de futur.

L'activitat va tenir molt èxit entre els assistents a l'acte (alumnes de català d'aquesta universitat i alguns de la Universitat de Xile, altres estudiants d'aquest campus i gent forana a la universitat) que s'endinsaren en les lletres i la música de les seves cançons.

 

Maite Martí, Universitat de Xile i Pontifícia Universitat Catòlica de Xile