Imatge Elisabet Capdevila i Paramio
Anna Roig i L'ombre de ton chien a Alemanya
per Elisabet Capdevila i Paramio - Tuesday, 15 May 2012, 23:21
 

Per quart any consecutiu, alguns dels lectorats de català a Alemanya han organitzat  amb èxit una gira de concerts i xerrades amb el suport de l’Institut Ramon Llull i diverses universitats alemanyes. Enguany ha estat el torn de la banda penedenca Anna Roig i L’ombre de ton chien, que amb el seu característic pop suggerent de melodies afrancesades ha sabut captivar el públic alemany.

En menys de dues setmanes el grup ha recorregut  7 ciutats del país: Saarbrücken, Bochum, Colònia, Frankfurt, Tubinga, Berlín i Leipzig. El format de les xerrades ha estat diferent segons el lloc; en alguns casos s’han fet a les universitats, en altres, més informals, abans d’un concert fora de l’aula.  Els estudiants coincideixen a destacar la proximitat del grup, l’originalitat de les cançons i l’encertada interpretació dels temes, sempre amb una posada en escena molt teatral, que n’ha facilitat la comprensió.

Anna Roig, que s’ha estrenat recentment com a escriptora a l’editorial Columna amb Tan de veritat com les coses que penso, les coses que m’invento, també ha aprofitat per a desvetllar-nos alguns dels secrets dels relats que conté el llibre i l’ofici d’escriure. Els estudiants havien treballat prèviament les lletres i videoclips del grup a classe amb propostes didàctiques diverses.  En els nivells més alts s’ha pogut enfocar més el treball cap a la creativitat dels alumnes, i en els més baixos, s'han fet sobretot exercicis de lèxic i gramàtica.

La idea de combinar tallers més acadèmics adreçats als alumnes amb concerts oberts a tothom sorgeix de la necessitat de projectar la música catalana amb normalitat, no tan sols esperonant el contacte entre dues cultures, sinó afavorint-ne la interacció, la interculturalitat.

Maria Lacueva, Imma Martí, Montserrat Ruiz, Òscar Bernaus, Clara Terricabras, Anna Betlem Borrull, Montse Domingo, Queralt Vallcorba i Elisabet Capdevila són els protagonistes menys visibles d’aquest projecte, que des de fa mesos han exercit de gestors i gestores culturals.

Alguns mitjans alemanys i catalans s’han fet ressò de l’activitat. Podeu trobar una crònica de Guim Bonaventura al seu bloc de l’Ara http://blogspersonals.ara.cat/desdeberlinguim/2012/05/11/un-chien-allemand/, una petita entrevista a Catalunya Ràdio http://www.catradio.cat/audio/633919/LInformatiu-del-migdia o un article en alemany al diari suabi Tagblatt http://www.tagblatt.de/Home/nachrichten/kultur/regionale-kultur_artikel,-„Anna-Roig-i-L’ombre-de-ton-chien“-im-Club-Voltaire-_arid,172670.html Al web del grup també hi podreu llegir un resum de la gira http://www.annaroigilombredetonchien.com/2012/05/11/vilen-dank-2/#more-871

Elisabet Capdevila, lectora de català a Colònia i Bonn

 
Re: Anna Roig i L'ombre de ton chien a Alemanya per Jordina Sala Branchadell - Wednesday, 16 May 2012, 11:34