Imatge Marc Colell
El poeta Ponç Pons visita la Universitat de Provença
per Marc Colell - Monday, 14 May 2012, 21:15
 

La setmana passada el poeta menorquí Ponç Pons (Alaior, 1956) va efectuar una estada a la Universitat de Provença. Dijous 10 de maig va dictar la conferència «Poesia i insularitat» a la Biblioteca de Lletres, en el marc del seminari «Història literària i cultures de l’espai mediterrani». Pons va analitzar el concepte d’insularitat dins de la seva obra poètica i va explicar la seva visió de la poesia i les influències que hi reconeix.

Divendres al vespre, aquesta vegada a la Biblioteca Méjanes d’Ais, convidat per la Fundació Saint-John Perse, Ponç Pons va oferir un recital poètic durant el qual llegí poemes representatius de tota la seva carrera literària. L’acompanyaven els professors Estrella Massip, que s’encarregà de presentar-lo, i Francesc Niubò, que va llegir la traducció francesa dels poemes de Pons realitzada en un taller de traducció pels estudiants de català de la Universitat. L’acte va comptar amb l’assistència d’un públic nombrós, que va seguir amb molta atenció el recital i va valorar els dots de rapsode del poeta d’Alaior.

Per cloure les activitats, dissabte al matí Ponç Pons es va voler trobar amb el grup d’estudiants que havien traduït els seus poemes al francès per donar-los-en les gràcies i intercanviar impressions sobre el procés de traducció i les dificultats que això implica. Els alumnes, tot i haver-lo pogut sentir el dia anterior, es van mostrar molt satisfets de poder-lo conèixer personalment i parlar-hi. Pons, devot reconegut dels autors que admira, a la tarda encara va tenir temps de visitar Manòsca, la ciutat natal de l’escriptor Jean Giono, i Lormarin, on es troba la tomba d’Albert Camus.

 
Re: El poeta Ponç Pons visita la Universitat de Provença per Jesús Villalta-Lora - Tuesday, 15 May 2012, 10:30