Avenida de Barcelona, Compostela
Nou Cicle de Cinema Català a Compostel·la
per Dolors Perarnau Vidal - Friday, 13 April 2012, 13:33
 

cartell cicle

Després de l’èxit de l’edició de l’any 2010: Ciclo de Documentais Cataláns, l’Àrea de Català de la Universitat de Santiago de Compostel·la oferí un nou cicle de cinema amb l’objectiu de continuar mostrant la més recent producció cinematogràfica catalana a la ciutat i portar així la llengua i cultura catalanes més enllà de les aules.

Igual que en l’edició anterior, el documental fou el principal focus d’atenció, reflectint la gran rellevància del gènere en les produccions de l’última dècada, particularment en l’àmbit català. La novetat, però, vingué de la inclusió del format del curtmetratge, amb dos exemples de crònica nostàlgica que inauguraren i clausuraren el cicle amb la presència dels seus directors: Picassent, records d’un temps passat, produïda per la pròpia universitat de Santiago de Compostel·la i dirigida per la professora de la Universitat de Vigo, Anna Amorós; i Pau Riba. Jo, la donya i el gripau, l’últim treball del director Isaki Lacuesta, guardonat amb la Concha de Oro en l’última edició del Festival de Sant Sebastià per la pel·lícula Los pasos dobles.

Presentació cicle

Entre els llargmetratges, el cicle acollí també dos documentals, que despertaren l’interès del públic per les seves temàtiques: Garbo. El espía d’Edmon Roch i María y yo de Félix Fernández de Castro. Fora ja del gènere documental, la comèdia Mil cretins de Ventura Pons acabà de donar la pinzellada literària a la petita mostra compostel·lana.

Pel·lícules a banda, el cicle es completà amb una amena i il·lustrativa xerrada-col·loqui sobre el cine d’Isaki Lacuesta i les últimes tendències del cinema català, a càrrec de Santiago Fillol, director amb Lucas Vermal del documental Ich bin Enric Marco i professor de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, i d'Isaki Lacuesta mateix.

xerrada Fillol Lacuesta

El Ciclo de Cinema Catalán comptà amb la col·laboració del Cefilmus (Centro de estudos fílmicos da Universidade de Santiago de Compostela) i el suport de l’Institut Ramon Llull, el Vicerectorat d’estudiants, Cultura i Formació contínua, i l’ajuntament de Santiago.

 

Recull de premsa:

Xornal da USC

http://xornal.usc.es/xornal/acontece/2012_03/noticia_0024.html

Xornal Galicia

http://xornalgalicia.com/index.php?name=News&file=article&sid=82373

Voz de Galicia

Noticias en la Voz de Galicia

Master Creación, desarrollo y comercialización de Contenidos Audiovisuales, Uvigo

http://webs.uvigo.es/mastercontenidosaudiovisuales/noticias_prov.php

Compostela Cultura

http://www.compostelacultura.org/cinema/axendad.php?id_e=14324&lg=gal

Radio Obradoiro

http://www.radioobradoiro.com/portada/ro/isaki-lacuesta-convidado-hoxe-estamos-cine/idEdicion-2012-03-16/idNoticia-736851/

La opinión A Coruña

http://www.laopinioncoruna.es/cultura/2012/03/18/isaki-lacuesta-dice-le-gusta-cine-espanol-perezoso/591236.html

AG. Revista do Audiovisual Galego

http://www.revistaag.com/imprimir.php?seccionId=1&id=1416

Radio Galega. Diario cultural 16/03/2011

http://www.crtvg.es/rg/programas/diario-cultural

 
Re: Nou Cicle de Cinema Català a Compostel·la per Jordina Sala Branchadell - Sunday, 15 April 2012, 14:55