Imatge Carme  Rodríguez Arenas
Cultura catalana a la ciutat de Liverpool. Iberian Week
per Carme Rodríguez Arenas - Tuesday, 27 March 2012, 12:28
 

Recitals poètics, ponències, concerts i gastronomia en català, euskera, i portuguès van formar part de la Iberian Week, celebrada durant la setmana del dilluns 12 al divendres 16 de març de 2012 a la ciutat de Liverpool. Organitzada per professors del department d´Hispàniques de la Universitat de Liverpool i dirigida als estudiants i al públic en general. El poeta català August Bover ens va oferir un recital de poemes plens d´enginy i imaginació al centre cultural Bluecoat. Al dia següent va presentar una ponència a la universitat sobre “Catalonia and its Culture between Past and Present”. El grup de jazz Manel Alvarez Trio va interpretar amb gran professionalitat i èxit “El cant dels ocells” (Pau Casals), “Paraules d´amor” (JM Serrat) i altres temes de Tete Montoliu en un dels locals més freqüentats de la ciutat.

La setmana va ser tot un èxit. Cada un dels actes va tenir una participació mitjana de 30-40 persones excepte el concert al qual hi van assistir més de 130 persones. Aquests actes han contribuït a fer més visible la presència del català a la ciutat de Liverpool i a la Universitat. Els estudiants de geografia han demostrat un interès peculiar en Catalunya i la identitat catalana.

Resta agrair a l´Institut Ramon Llull i a la seva seu de Londres el seu support i aportació.

 
Re: Cultura catalana a la ciutat de Liverpool. Iberian Week per Jordina Sala Branchadell - Wednesday, 28 March 2012, 22:20